Thursday 16 July 2009

Delhi pühapäev



Järgmisel hommikul saime ennast lõpuks ometi välja magada ning otsustasime minna Delhit avastama. 


Esimene peatus oli Connaught Place, mida peetakse Delhi keskuseks. Võtsime kibekähku mõned tika-kanaburgerid ja imemaitsvad mangolassid ning esimeseks peatuseks oli Jantar Mantar observatoorium, mille ehitas Maharaja Jai Singh aastal 1710.




Edasi viis autorikša meid Birla Mandir templisse. Paljajalu päikesesooja marmorpõranda peal käies, viirukihõngu sisse hingates ning meelirahustavat muusikat kuulates tekkis hinge mõnus rahutunne.  Inimesed ei ole kogunenud sinna, et midagi kahetseda või millegi pärast kannatada. Ei 

mingeid kurjustavaid sõnu vaid ainult õpetus, kuidas paremaks saada. Tänu tänase päeva ja veel õnneliku

ma homse eest muudab kõik palju positiivsemaks. Istusime seal sammaste vahel põrandal ja lihtsalt nautisime rahu ja ümbrust.


Järgmiseks peatuseks oli Purana Qila, mille ehitas mogul Hamuyann. Seda peetakse ka kuuendaks linnaks, millest Delhi üles ehitati. Seiklesime ja turnisime müüridel ning ehmatasime nahkhiiri. Ühel hetkel avastasime, et oleme endale sabasse saanud suure austajategrupi, kes meie igat sammu pildistas ning rõõmsal sammul järgnes. 

Ehk peaks Bollywoodi castingule minema? Siis peaks juba varakult ennast tantsukursustele ka kirja panema. Mis siis elul viga, hõljuks kuldses saris ringi, jooks chaid ja vahepeal teeks paar keerutust, naeratust ja jagaks autogramme? Siis saaksin iga autorikša tahavaate peeglil ilutseda ja ... no hea küll aitab unistamisest, jätkame tõsiste teemadega.


Viimasena külastasime ka Humayuni hauaehitist (kas selline sõna on üldse olemas). Rikšajuht teatas meile tõsisel kombel, et sõita tuleb 10 kilomeetrit. “Yeees, very cheap price-very cheap” (Väga odav!). Sellist fraasi kuuldes tuleks olla äärmiselt ettevaatlik. 10 kilomeetrit läbisime hämmastava 3 minutiga! Milline kiirus! Edasi kaklesime nii 10 minutit hinna pärast ja lõpuks jätsime ta lihtsalt turtsuma, niigi suur rahapatakas käes.


Väsinult, kuid nagu alati õnnelikult, jõudsime viimaks koju. Taevalik külm dušš ja Tiibeti köögi õhtusöök korteri rõdul panid päevale punkti. Mida veel võiks elult tahta :)



Namaste!





No comments:

Post a Comment